26 června, 2024

IntelliTAG™ air io: revoluční senzor detekující vloupání a informující o poloze okna

Okna


Jako první na českém trhu představujeme IntelliTAG™ air io senzor pro vyklápěcí a otočně-vyklápěcí PVC okna s kováním Roto, umístěný skrytě pro vetřelce, na vnitřní straně rámu. Oznámí změnu polohy okna, ale také každý pokus o jeho překonání.


V době, kdy se bezpečnost domova stává prioritou, by se IntelliTAG™ air io od Somfy měl objevit v každém okně v domácnosti. Senzor, jehož citlivost si můžeme sami nastavit v aplikaci TaHoma, zaznamenává a informuje o každém otevření, zavření, vyklopení a vibraci okna. Vibrace totiž znamenají, že do okna něco narazilo a že je pravděpodobně pokus o vloupání.


Černé scénáře

Hlavním úkolem senzoru, připojeného k centrále TaHoma® switch a dedikované aplikaci TaHoma, je posílat upozornění o poloze okna během naší nepřítomnosti doma. Naprogramované pokročilé scénáře v aplikaci umožňují reagovat na incident i bez naší účasti, protože s pomocí řady produktů, např. venkovních rolet vybavených pohonem nebo zvukového alarmu, senzor a aplikace pomohou odradit vetřelce.

– Stručně řečeno, máme naplánovaný scénář pro případ vibrací okna. Aplikace automaticky stáhne rolety nebo zapne alarm. To vše zajistí, že i když budeme zaneprázdněni během schůzky v práci, aplikace si sama poradí s nezvanými hosty. Shrnutím řešení Smart Home se postaráme o bezpečnost našeho domova – říká Sebastian Langer, Product Manager výroby rolet v Eko-Oknách.


Diskrétnost a dostupnost

Produkt má velmi důležitou vlastnost: jednoduchost. To je viditelné v jeho fungování, interpretaci výsledků jeho práce, ale také v jeho konstrukci a napájení.

Je bezdrátový, neobyčejně malý, štíhlý a vejde se do kování, takže když je okno zavřené, senzor je zcela neviditelný. To je velké plus pro uživatele, kteří si již zvykli na neestetické senzory starší generace. Zlepšuje to také bezpečnost. Vetřelec zůstává nevědomý, že okno je zabezpečeno, a potenciální pohyb rolety nebo zvuk alarmu ho účinně odradí, a co víc, bezdrátovost eliminuje riziko poškození nebo manipulace zvenčí.

Působením bezdrátově v rámci systému io je senzor IntelliTAG™ air io napájen dvěma bateriemi AAAA.

– Jejich nízká spotřeba energie obvykle stačí na zhruba dva roky běžného používání. Výměna baterií je jednoduchá a zajišťuje nepřetržitou ochranu vašeho domova, – vysvětluje Sebastian Langer.


Energetická účinnost

Ochrana proti vloupání je jen jednou z výhod, které IntelliTAG™ air io nabízí. Díky tomuto senzoru můžeme také zvýšit energetickou účinnost našeho domova a pečovat o nižší účty za energii.

Monitorování polohy oken v celém domě umožní rychle zjistit, zda jsme je náhodou nenechali otevřené, když opouštíme místnost. To je zvláště důležité v zimě, protože umožňuje vyhnout se zbytečným ztrátám tepla.

Pomocí centrály TaHoma® switch můžeme také optimalizovat nastavení rolet. Analyzováním, přes která okna v létě přichází nejvíce slunce, můžeme přizpůsobit harmonogram otevírání a zavírání rolet, minimalizující spotřebu energie na chlazení místností.

Díky pokročilým funkcím a plynulé integraci s ekosystémem chytrého domu představuje IntelliTAG™ air io budoucnost v oblasti zabezpečení oken a celého domu.

Sdílejte

Podívejte se také na


Eko-Okna S.A.
Kornice, ul. Spacerowa 4
47-480 Pietrowice Wielkie
NIP: 6391813241
KRS: 0000586067

Olszyny 9
44-373 Wodzisław Śląski

Naftowa 23
47-225 Kędzierzyn-Koźle